Dostosuj preferencje dotyczące zgód

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci nawigację po stronie oraz umożliwić korzystanie z jej funkcji. Szczegółowe informacje o plikach cookies znajdziesz w opisach każdej kategorii zgody poniżej.

Pliki cookies sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są kluczowe dla podstawowych funkcjonalności strony.... 

Zawsze aktywny

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Menu
Kolacje / Obiady / Przekąski / Przepisy / Śniadania

Naleśniki z fetą i szpinakiem (keto, lchf)

keto naleśniki z fetą i szpinakiem jadietetyk

Keto naleśniki z fetą i szpinakiem są przepyszne, delikatne, proste i szybkie w wykonaniu. Będą świetnym pomysłem zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację.

Uwielbiam naleśniki, a połączenie sera feta ze szpinakiem to istny raj dla podniebienia! Dlatego to już trzeci przepis na keto naleśniki na moim blogu.

SKŁADNIKI/2 sztuki

  • 2 jaja
  • 2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 30%
  • 70 g sera feta
  • 3 garście świeżego szpinaku, około 90 g
  • 1 ząbek czosnku, 6 g
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, 10 g
  • 1 łyżka nieprażonych nasion słonecznika, 15 g
  • sól, świeżo zmielony pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa

PRZYGOTOWANIE

Jaja miksujemy z mleczkiem/śmietanką na gładką masę i smażymy na patelni do naleśników.

Czosnek obieramy i drobno siekamy. Szpinak myjemy i dokładnie osuszamy.

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i dusimy czosnek na małym ogniu przez 1 minutę. Dodajemy szpinak i całość dusimy do miękkości listków. Na koniec doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, kurkumy i gałki muszkatołowej.

Patelnie ściągamy z ognia i dodajemy pokruszony ser feta. Pozostawiamy całość na około 1 minutę, żeby ser się delikatnie rozpuścił i mieszamy całość.

Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i posypujemy nasionami słonecznika.

Keto naleśniki z fetą i szpinakiem zwijamy w dowolny sposób. Dodatkowo do środka możemy dodać świeże listki szpinaku.

Podajemy na zimno lub na ciepło.

Wartość odżywcza całości: 561 kcal, 31 g białka, 45 g tłuszczu, 6 g węglowodanów przyswajalnych, 4 g błonnika 

Wartość odżywcza 1 sztuki: 281 kcal, 15,5 g białka, 22,5 g tłuszczu, 3 g węglowodanów przyswajalnych, 2 g błonnika 

Spróbuj koniecznie Naleśniki z twarożkiem i powidłami śliwkowymi (keto, lchf) oraz Mięsne naleśniki z serem i pomidorami (keto, lchf)

Więcej przepisów na keto obiady znajdziesz w moim e-booku – E-book Keto Obiady

Brak komentarzy

    Zostaw komentarz

    0