Dostosuj preferencje dotyczące zgód

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci nawigację po stronie oraz umożliwić korzystanie z jej funkcji. Szczegółowe informacje o plikach cookies znajdziesz w opisach każdej kategorii zgody poniżej.

Pliki cookies sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są kluczowe dla podstawowych funkcjonalności strony.... 

Zawsze aktywny

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Menu
Kolacje / Obiady / Przepisy / Zupy

Zupa krem z cukinii (keto, lchf)

keto zupa z cukinii dieta ketogeniczna przepisy jadietetyk

Ta keto zupa krem jest przepyszna, mówię Wam!

W sezonie, gdy cukinię mogę zerwać w ogrodzie rodziców, smakuje zdecydowanie najlepiej.

Po dodaniu orientalnych przypraw sprawdzi się również zimą- jest rozgrzewająca i przeciwzapalna.

Polecam ją również z ulubionymi mięsno-rybnymi dodatkami- ja często dodaję do niej wołowinę lub krewetki.

SKŁADNIKI/ 2 porcje

  • 1 cukinia, u mnie 450 g
  • 2 ząbki czosnku, u mnie 12 g
  • masło, 60 g
  • połowa ostrej papryczki, u mnie 5 g
  • 2 czubate łyżki mleczka kokosowego 80%, u mnie 30 g
  • przyprawy: kurkuma, pieprz cayenne, kmin rzymski, kolendra, sól kłodawska

KETO ZUPA KREM- PRZYGOTOWANIE

Cukinię obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozpuszczam masło i wrzucam do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną drobną papryczkę chilli. Chwilę duszę i wrzucam cukinię.

Całość duszę jeszcze ok. 5 minut. Przekładam do garnka i zalewam wodą tak, żeby przykryła warzywa.

Gotuję ok. 20 min. Całość doprawiam, dodaję mleko kokosowe i blenduję na gładki krem.

Wartość odżywcza całości: 618 kcal, 8,4 g białka, 58 g tłuszczów, 18 g węglowodanów przyswajalnych, 7 g błonnika

Wartość energetyczna porcji: 309 kcal, 4,2 g białka, 29 g tłuszczów, 9 g węglowodanów przyswajalnych, 3,5 g błonnika

Smakuje Ci ta keto zupa krem? To spróbuj również innych moim zup KLIK.

Brak komentarzy

    Zostaw komentarz

    0