Sałatka z szynką parmeńską (keto, lchf)

W takie upały wybieram jak najszybsze i jak najprostsze posiłki. I koniecznie na zimno! Żeby nie spędzać zbyt dużo czasu w kuchni.

Dlatego mam dla Was przepis na szybką sałatkę z szynką parmeńską.

SKŁADNIKI

– 100 g pomidorków koktajlowych

– 2 plastry szynki parmeńskiej, 30 g

– ½ sera mozzarella, 60 g

– 2 łyżeczki ziaren słonecznika, 10 g

– 2 garści roszponki, 50 g

– kilka listków świeżej bazylii

– 3 łyżki oliwy z oliwek, 30 g

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki kroimy na pół, mozzarellę w kostkę, a szynkę rwiemy na drobniejsze kawałki. Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem lub ulubionymi ziołami.

Wartość energetyczna całości (1 porcja):  581 kcal, 23 g białka, 51 g tłuszczów, 7,5 g węglowodanów przyswajalnych

Dodaj komentarz