Zapraszam do kontaktu | kontakt@jadietetyk.pl

Jajka w kokilkach z mozzarellą

Jajka w kokilkach z mozzarellą to kolejna propozycja na rewelacyjne śniadanie białkowo-tłuszczowe. Bardzo proste, tanie i smaczne danie, które możecie dowolnie modyfikować wybierając inne dodatki warzywne. U mnie zdecydowanie króluje fasolka szparagowa. 

SKŁADNIKI

– 1 jajko

– pół małej czerwonej cebuli, 20 g

– 1 ząbek czosnku, 6 g

– 60 g fasolki szparagowej mrożonej

– 3 plastry mozzarelli, 30 g

– 30 g masła

PRZYGOTOWANIE

Cebulę i czosnek kroję drobno i podsmażam delikatnie na maśle. Dodaję mrożoną fasolkę szparagową i duszę kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem.

Warzywa wraz z całą zawartością masła przekładam do kokilek. Na warzywach układam plastry mozzarelli, a na wierzch wbijam jajko.

Zapiekam 15 minut w 180 stopniach.

Wartość energetyczna porcji:  401 kcal, 13,6 g białka, 35,5 g tłuszczów, 6,8 g węglowodanów przyswajalnych

Dodaj komentarz