W takie upały wybieram jak najszybsze i jak najprostsze posiłki. I koniecznie na zimno! Żeby nie spędzać zbyt dużo czasu w kuchni. Dlatego mam dla Was super przepis – szybka keto sałatka z szynką parmeńską.
SKŁADNIKI
– 100 g pomidorków koktajlowych
– 2 plastry szynki parmeńskiej, 30 g
– ½ sera mozzarella, 60 g
– 2 łyżeczki ziaren słonecznika, 10 g
– 2 garści roszponki, 50 g
– kilka listków świeżej bazylii
– 3 łyżki oliwy z oliwek, 30 g
PRZYGOTOWANIE – keto sałatka z szynką parmeńską
Pomidorki kroimy na pół, mozzarellę w kostkę, a szynkę rwiemy na drobniejsze kawałki. Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem lub ulubionymi ziołami.
Wartość energetyczna całości (1 porcja): 581 kcal, 23 g białka, 51 g tłuszczów, 7,5 g węglowodanów przyswajalnych
Brak komentarzy