Menu
Kolacje / Obiady / Przepisy

Grillowany pstrąg ziołowy z warzywami (keto, lchf)

Szybki keto-obiad? Grillowany pstrąg ziołowy z warzywami to idealny pomysł.

Nie ma chyba przyjemniejszej formy przygotowania posiłku na świeżym powietrzu niż GRILLOWANIE!

Dlatego podrzucam Wam przepis na pyszny, zdrowy, 30-minutowy obiad z grilla dla osób na diecie ketogennej i nie tylko. Obiad sprawdzi się również jako posiłek dla osób na adaptacji.

SKŁADNIKI

– 1 pstrąg (u mnie o wadze ok. 300 g, po odjęciu części niejadalnych 210 g)

– 1 ząbek czosnku, 6 g

– 1/2 średniej cukinii, 150 g

– 6 szparagów, 90 g

– zioła, u mnie kilka gałązek świeżego tymianku i rozmarynu

– masło, ilość według uznania i potrzeb, u mnie 30 g

PRZYGOTOWANIE

Cukinię kroimy w grubsze plastry. Odcinamy twarde końcówki szparagów.

Warzywa posypujemy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.

Czosnek kroimy w plasterki.

Rybę dokładnie myjemy. Posypujemy solą i pieprzem. Do środka wkładamy 2 gałązki świeżego tymianku i plasterki czosnku.

Rybę i warzywa grillujemy po 10 min z każdej strony.

Na całość nakładamy masło.

Wartość energetyczna porcji: 605 kcal, 43 g białka, 45 g tłuszczów, 7 g węglowodanów przyswajalnych

Brak komentarzy

    Zostaw komentarz