Dostosuj preferencje dotyczące zgód

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci nawigację po stronie oraz umożliwić korzystanie z jej funkcji. Szczegółowe informacje o plikach cookies znajdziesz w opisach każdej kategorii zgody poniżej.

Pliki cookies sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są kluczowe dla podstawowych funkcjonalności strony.... 

Zawsze aktywny

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

Brak plików cookie do wyświetlenia

Menu
Kolacje / Przepisy / Sałatki / Śniadania

Keto sałatka z halloumi, szparagami i truskawkami

keto sałatka z halloumi, szparagami i truskawkami jadietetyk dieta ketogeniczna

Idealny posiłek na upalne dni? To musi być keto sałatka z halloumi, szparagami i truskawkami, czyli mój sałatkowy numer jeden w tym sezonie. Idealna na śniadanie, lunch, kolację, a nawet jako dodatek do grilla.

Sałatka jest lekka, szybka, a do tego smakuje obłędnie. Połączenie sera halloumi ze szparagami i truskawkami to prawdziwy raj dla podniebienia. 🙂

Polecam czym prędzej spróbować, bo sezon na szparagi niedługo się skończy. 🙁

SKŁADNIKI/ 2 porcje

  • 300 g szparagów (po odjęciu twardych końcówek)
  • 100 g truskawek
  • 100 g sera halloumi
  • 4 łyżki oliwy z oliwek, 40 g
  • 2 łyżki pestek dyni, 20 g
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego, 5 g
  • kilka listków świeżej bazylii lub mięty
  • garść dowolnych sałat

PRZYGOTOWANIE – keto sałatka z halloumi, szparagami i truskawkami

Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy około 3 minut. Przelewamy zimną wodą. Kroimy na 2-3 części.

Ser halloumi kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oliwy z oliwek (5 g) i podsmażamy ser z każdej strony, aż się lekko zarumieni (około 1-2 minut).

Truskawki kroimy wzdłuż na cztery części (jak na zdjęciu).

Na talerzu lub półmisku układamy dowolnie sałaty, szparagi, truskawki oraz ser. Skrapiamy pozostałą ilością oliwy z oliwek oraz octem balsamicznym. Całość posypujemy pestkami dyni i listkami świeżej bazylii lub mięty.

Gotowe! Smacznego 🙂

Wartość odżywcza całości: 870 kcal, 34 g białka, 72 g tłuszczu, 18 g węglowodanów przyswajalnych, 7 g błonnika

Wartość odżywcza porcji: 435 kcal, 17 g białka, 36 g tłuszczu, 9 g węglowodanów przyswajalnych, 3,5 g błonnika

Sprawdź koniecznie pozostałe przepisy na keto sałatki idealne na lato – KLIK.

Brak komentarzy

    Zostaw komentarz

    0