SKŁADNIKI/ 2 porcje
– 100 g szpinaku
– 125 g mozzarelli
– 100 g pomidorków koktajlowych
– 1 awokado, 140 g
– 1 łyżka siemienia lnianego, 15 g
– 4 łyżki oliwy z oliwek, 40 g
– 1 mała cebula czerwona, 70 g
– 1 łyżka soku z cytryny, 10 g
PRZYGOTOWANIE
Pomidorki i kulki mozzarelli kroimy wzdłuż na pół. Cebulę i awokado kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki i zalewamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Dodajemy resztę składników, doprawiamy ulubionymi ziołami i zalewamy oliwą.
Wartość energetyczna całości: 1042 kcal, 40 g białka, 89 g tłuszczów, 17 g węglowodanów przyswajalnych
Wartość energetyczna porcja: 521 kcal, 20 g białka, 45 g tłuszczów, 9 g węglowodanów przyswajalnych
Brak komentarzy