Menu
Kolacje / Przepisy / Sałatki / Śniadania

Sałatka z mozzarellą i szpinakiem (keto, lchf)

SKŁADNIKI/ 2 porcje

– 100 g szpinaku

– 125 g mozzarelli

– 100 g pomidorków koktajlowych

– 1 awokado, 140 g

– 1 łyżka siemienia lnianego, 15 g

– 4 łyżki oliwy z oliwek, 40 g

– 1 mała cebula czerwona, 70 g

– 1 łyżka soku z cytryny, 10 g

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki i kulki mozzarelli kroimy wzdłuż na pół. Cebulę i awokado kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki i zalewamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Dodajemy resztę składników, doprawiamy ulubionymi ziołami i zalewamy oliwą.

Wartość energetyczna całości:  1042 kcal, 40 g białka, 89 g tłuszczów, 17 g węglowodanów przyswajalnych

Wartość energetyczna porcja:  521 kcal, 20 g białka, 45 g tłuszczów, 9 g węglowodanów przyswajalnych

Brak komentarzy

    Zostaw komentarz