Dzisiaj coś dla fanów połączenia czekolady z miętą- niskowęglowodanowy czekoladowy koktajl na bazie awokado z lekką nutą mięty.
SKŁADNIKI/ 2 porcje
– 1 awokado, 140g
– 2 łyżki kakao, 20 g
– 200 g gęstego mleka kokosowego
– kilka listków świeżej mięty
– opcjonalnie 2 łyżeczki erytrytolu
PRZYGOTOWANIE
Listki mięty porwać drobno. Wszystkie składniki zblendować na gładki krem. W zależności jakie mleko wybierzemy (rzadkie lub gęste) otrzymamy mus lub koktajl.
Wartość energetyczna całości: 724 kcal, 11 g białka, 69 g tłuszczów, 13 g węglowodanów przyswajalnych
Wartość energetyczna porcji: 367 kcal, 6 g białka, 35 g tłuszczów, 7 g węglowodanów przyswajalnych
Brak komentarzy