Mam dla was przepis na keto koktajl czekoladowy na bazie awokado, kakao i mleczka kokosowego z delikatną miętową nutą. Polifenole i zdrowe tłuszcze, czyli idealne połączenia dla naszego zdrowia 🙂
SKŁADNIKI/ 2 porcje
- 1 awokado, 140g
- 2 łyżki kakao, najlepiej surowego, 20 g
- 200 g gęstego mleka kokosowego
- kilka listków świeżej mięty
- opcjonalnie 2 łyżeczki erytrytolu
PRZYGOTOWANIE – koktajl czekoladowy
Awokado obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do misy blendera. Dodajemy kakao, mleczko kokosowe, listki mięty oraz opcjonalnie erytrytol lub ksylitol do smaku.
Całość miksujemy na gładko. W razie potrzeby dodajemy wodę.
Smacznego i na zdrowie! 🙂
Wartość energetyczna całości: 724 kcal, 11 g białka, 69 g tłuszczów, 13 g węglowodanów przyswajalnych
Wartość energetyczna porcji: 367 kcal, 6 g białka, 35 g tłuszczów, 7 g węglowodanów przyswajalnych
Brak komentarzy