Zapraszam do kontaktu | kontakt@jadietetyk.pl

Krakersy z mąki kokosowej

SKŁADNIKI

– 2 jaja

– 2 łyżki mąki kokosowej, 24 g

– garść pestek dyni, 20 g

– 2 łyżki sezamu, 20 g

– 2 łyżki wody

PRZYGOTOWANIE

Do miseczki wbijam jajka, dodaję mąkę kokosową i dokładnie mieszam. Podczas mieszania dolewam wodę tak, żeby ciasto miało gładką konsystencję. Do ciasta wsypuję pestki dyni i sezam. Całość ponownie mieszam.

Ciasto przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzam dłońmi tak, żeby powstała jak najcieńsza warstwa.

Piekę w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza ok. 10-12 minut lub do zarumienienia się ciasta. Gotowe ciasto kroję na prostokątne kawałki.

Wartość odżywcza całości: 476 kcal, 22 g białka, 40 g tłuszczów, 7 g węglowodanów przyswajalnych

Ilość komentarzy pod artykułem: 2

  1. Muszę je zrobić! Mają dla mne idealne proporcje makro 🙂

    1. Polecam. Są pyszne! 🙂

Dodaj komentarz